Essays about: "slaktkroppar"

Showing result 1 - 5 of 16 essays containing the word slaktkroppar.

  1. 1. Kassationer vid slakt i svensk slaktkycklinguppfödning

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Sanna Gustafsson; [2019]
    Keywords : kassation; slaktkyckling; slakt; kyckling;

    Abstract : Konsumtion av kött från slaktkyckling ökar stadigt i Sverige, bl.a. på grund av hälsotrender, men även till följd av förhållandevis lågt pris och hög tillgänglighet. För att säkerhetsställa en god livsmedelsäkerhet granskas slaktkroppar som ska bli livsmedel på slakterierna. READ MORE

  2. 2. EHV-1 – smittskyddsaspekter och smittläge i Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Mika Berglund; [2019]
    Keywords : EHV-1; virusabort; smittläge; smittskydd; Sverige;

    Abstract : Ekvint herpesvirus-1 (EHV-1) är ett α-herpesvirus med hästar som de enda naturliga värddjuren. Det finns tre olika former av infektion med EHV-1: respiratorisk form (EVR), centralnervös form (EHM) och abortform. READ MORE

  3. 3. Vildsvin (sus scrofa) som zoonotisk smittspridare

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Mikaela Neijdebro; [2019]
    Keywords : vildsvin; sus scrofa; zoonos; smittspridning; reservoar; Europa; Sverige;

    Abstract : På senare år har flertalet stora utbrott av zoonotiska sjukdomar uppmärksammats runt om i världen. Flertalet av dessa har sin reservoar hos vilda djur. Detta har lett till ett ökat intresse och ökad uppmärksamhet från allmänheten rörande zoonotiska sjukdomar och deras koppling till vilda djur. READ MORE

  4. 4. Förekomsten av mörkt, fast och torrt (DFD) nötkött i Sverige : faktorer som påverkar uppkomsten av kvalitetsdefekten

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Sanna Pasanen; [2018]
    Keywords : slakt; köttindustri; stressfaktorer; storboskap; köttkvalitet; nötkreatur; djurskydd;

    Abstract : Denna studie behandlar kvalitetsdefekten Dark, firm and dry (DFD) i nötkött. Det är ett tillstånd som uppkommer i slaktkroppen post mortem och gör köttet mörkt, fast och torrt. Defekten är ett resultat av en kraftig förbrukning av glykogen i skelettmuskulaturen innan slakt som en respons på kronisk eller långtidsstress. READ MORE

  5. 5. Kokvigans strategiska värden : en intervjustudie

    University essay from SLU/Department of Work Science, Business Economics, and Environmental Psychology

    Author : Frida Ljung; [2018]
    Keywords : kokviga; strategi; värde; flexibilitet; nötkött; business model canvas; BMC;

    Abstract : Denna studie är gjord med anledning av den pris- och utbudsvariation som har ägt rum de senaste åren inom nötköttsproduktionen. Efter några gyllene år med rekordhöga priser och en ökande konsumentmedvetenhet och efterfrågan på Svenskt kött har vi upplevt en brist av slaktdjur delvis beroende på att producenter väljer att spara kvigor till rekrytering. READ MORE