Essays about: "slaktkyckling"
Showing result 6 - 10 of 30 essays containing the word slaktkyckling.
-
6. Värmetak för vila hos slaktkycklingar
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Inom dagens svenska slaktkycklingproduktion hålls kycklingarna ofta i mycket stora grupper som kan bestå av upp till 100 000 individer på samma yta och utmaningarna för kycklingarna är många. Djurdensiteten kan uppgå till 36 kg/m2 golvyta och stallet var ljust i omkring 18timmar i sträck med endast 6 mörka timmar per dygn. READ MORE
-
7. Kassationer vid slakt i svensk slaktkycklinguppfödning
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Konsumtion av kött från slaktkyckling ökar stadigt i Sverige, bl.a. på grund av hälsotrender, men även till följd av förhållandevis lågt pris och hög tillgänglighet. För att säkerhetsställa en god livsmedelsäkerhet granskas slaktkroppar som ska bli livsmedel på slakterierna. READ MORE
-
8. Beteende hos ekologiska slaktkycklingar – jämförelse mellan två långsamväxande hybrider
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Det finns idag flera djurvälfärdsproblem i den konventionella slaktkycklingsindustrin. En stor del av dessa problem har uppkommit till följd av slaktkycklingarnas snabba tillväxt som bland annat leder till rörelsestörningar och inaktivitet hos kycklingarna, vilket i sin tur kan ge sekundära problem såsom hudlesioner och andra skador. READ MORE
-
9. Kan bakteriofager användas för att reducera nivån av Campylobacter hos slaktkyckling?
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Campylobacter spp. är den vanligaste livsmedelsburna bakterien att orsaka sjukdom hos människa i Sverige och i EU. Bakterien orsakar problem som diarré, magont, kräkningar, illamående, feber och huvudvärk men kan också leda till allvarligare komplikationer som reaktiv artrit. READ MORE
-
10. Kaninkött : ett hållbart alternativ?
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. READ MORE