Essays about: "slaughter"

Showing result 21 - 25 of 257 essays containing the word slaughter.

  1. 21. The broiler production systems of Sweden and the United States : a comparison of the processing systems andhealth and welfare programs

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : DenaMarie Bengtsson; [2021]
    Keywords : animal welfare; antibiotics; automation in poultry production; breeders; broilers; conventional broilers; feed; hatcheries; organic broilers; poultry production; poultry slaughter; poultry vaccines;

    Abstract : The aim of this thesis was to research broiler production in Sweden and the United States and to evaluate their processing systems as well as their health and welfare regulations. Sweden produces 110 million broilers a year and the United States produces 9 billion broilers a year. READ MORE

  2. 22. Förekomst av klinisk fotröta och Dichelobacter nodosus hos svenska slaktlamm

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Rebecka Albinsson; [2021]
    Keywords : fotröta; Dichelobacter nodosus; får;

    Abstract : Fotröta är en smittsam klövsjukdom hos får som har stor påverkan på djurhälsa och produktion. Sjukdomen ger en nekrotiserande inflammation i klövspaltshuden, som senare ger en underminering av klövens sulhorn. I de allvarligaste fallen kan sjukdomen leda till att klövkapseln lossnar. READ MORE

  3. 23. Kan Campylobacter överföras via hönsägg?

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Jeremy Rocchio; [2021]
    Keywords : Campylobacter jejuni; ägg; höns; kyckling; överlevnad; överföring;

    Abstract : Campylobacterios är den vanligaste rapporterade orsaken till magtarminfektion hos människor i såväl Sverige som övriga Europa och USA. Campylobacter jejuni subsp. jejuni är den underart som oftast orsakar sjukdom. Sjukdomen orsakar stora ekonomiska kostnader för samhället varje år. READ MORE

  4. 24. Gender related differences in rabbit meat quality

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Jonna Linnéa Skoglund; [2021]
    Keywords : rabbit; Oryctolagus cuniculus; meat quality; gender;

    Abstract : The interest in rabbit meat for human consumption is increasing in Sweden due to its good nutritional value and environmental sustainability. To meet the new interest and to optimize the production of rabbit meat it is important to know the fundamental of rabbit meat quality and what factors affecting it. READ MORE

  5. 25. Elstimulering av lammslaktkroppar med avseende på köttkvalitet

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Hanna Thelin; [2021]
    Keywords : Elstimulering; volt; lamm; slaktkropp; köttkvalitet;

    Abstract : Syftet med denna litteraturstudie var att ta reda på hur elstimulering (ES) av lammslaktkroppen påverkar köttkvalitetsparametrar och vilka effekter vi kan förväntas se på köttkvalitet, samt om det skulle vara intressant att använda ES vid slakt av lamm i Sverige. Sverige importerar idag cirka 70 % av det lamm- och fårkött som konsumeras vilket väcker frågan om hur det inhemska lammköttet kan göras mer konkurrenskraftigt för att minska importen. READ MORE