Essays about: "kycklingar"

Showing result 16 - 20 of 33 essays containing the word kycklingar.

  1. 16. Comparison of behaviour and health of two broiler hybrids with different growth rates

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Sofia Wilhelmsson; [2016]
    Keywords : Broiler; chicken; welfare; health; behaviour; gait; fear; perching; dustbathing;

    Abstract : Until recently fast growing broiler hybrids have been used exclusively in both conventional and organic broiler production in Sweden. This study aimed to quantify differences in behaviour and health between a fast growing hybrid (Ross 308) and a slower growing hybrid (Rowan Ranger). READ MORE

  2. 17. Campylobacter spp. hos slaktkyckling : riskfaktorer på inhysningsnivå

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Kristin Svensson; [2016]
    Keywords : Campylobacter; slaktkyckling; inhysning; miljö; arbetsrutiner; livsmedelssäkerhet; broiler; housing; environment; routines; food safety;

    Abstract : Campylobacter spp. är en av de vanligaste orsakerna till gastroenterit hos människor världen över. Hantering och konsumtion av kycklingkött har länge varit en känd orsak till campylobacterios hos människa. READ MORE

  3. 18. Veterinär- och läkarstudenters kunskaper och värderingar om storskalig slakt och slaktmetoder – en enkätstudie

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Emelie von der Burg; [2015]
    Keywords : slakt; slaktmetoder; läkarstudenter; bedövning; avblodning; kyckling; nötkreatur; gris; veterinärstudenter; slaughter; slaughter methods; stunning; bleeding; poultry; broiler; bovine; pig; veterinary students; medical students;

    Abstract : I Sverige idag är normen att man ska äta kött. Om man blir bortbjuden och är vegetarian, vegan eller något annat som innebär att man inte äter alla sorters djur, förutsätts det vanligen att man som gäst meddelar denna specialkost i förväg på samma sätt som man förväntas informera om eventuella allergier. READ MORE

  4. 19. Är ekologiska slaktkycklingar sjukare än konventionella?

    University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Author : Felicia Liljenmalm; [2015]
    Keywords : djurhälsa; djurvälfärd; ekologisk slaktkycklingproduktion; parasiter; patogener; animal health; animal welfare; organic broiler production; parasites; pathogens;

    Abstract : Den ekologiska produktionen styrs av många olika lagar och regler som den konventionella produktionen inte behöver följa. Dessa regler kan ses som en välfärdsgaranti i den ekologiska slaktkycklingproduktionen då reglerna främst är skrivna för att kycklingarna ska kunna utföra sina naturliga beteenden i en passande miljö. READ MORE

  5. 20. How strain and production system effects chicken welfare and quality in meat : a literature review

    University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Author : Sofia Wilhelmsson; [2014]
    Keywords : Chicken; broiler; organic; meat quality; animal welfare; genotype;

    Abstract : There are several reasons why organic chicken production is scarce in Sweden. Lack of slow growing (SG) strains combined with higher production costs, lower meat-yield and uncertainty of consumers’ willingness to pay seems to be the main reasons. READ MORE