Essays about: "komjölk"

Showing result 6 - 10 of 23 essays containing the word komjölk.

  1. 6. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Ellen Landström; [2022]
    Keywords : Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Abstract : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. READ MORE

  2. 7. Möjligheter och utmaningar med en hållbar primärproduktion av mjölk och nötkött i Sverige

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Elin Saloniemi; [2022]
    Keywords : Livsmedelsproduktion; nötkreatur; självförsörjning; klimatförändring;

    Abstract : I takt med att världspopulationen ökar behöver även produktionen av livsmedel ökas. Med hänsyn till klimatförändringarna behöver den ökade produktionen ske på ett hållbart sätt. Komjölk är en högkvalitativ proteinkälla för människor och en tradition i Sverige sedan lång tid tillbaka. READ MORE

  3. 8. Lactose-free milk : lactose intolerance, nutrition and process technology

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Signe Christerson; [2020]
    Keywords : Lactose free-milk; Maillard reaction; Lactose persistence; lactase; lactose hydrolysed milk; membrane separation;

    Abstract : The inability to properly digest lactose into its constituent’s glucose and galactose, is prevalent worldwide, thus affecting large groups of people, who cannot benefit from the nutritional aspects of consuming dairy products. To enable consumption of dairy products even in adult individuals which suffer from lactase deficiency, the dairy industry has further developed dairy technologies. READ MORE

  4. 9. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Emma Olofsson Laasonen; Emmy Nyberg; [2020]
    Keywords : mejeriproduktion; osttillverkning; gårdsmejerier; starterkulturer; komjölk; getmjölk; fårmjölk;

    Abstract : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. READ MORE

  5. 10. Separation mellan mjölkko och kalv : begränsad digivning som alternativ

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Zara Webjörn; [2020]
    Keywords : begränsad digivning; artificiell digivning; mjölkproduktion; Bos taurus; ko; kalv;

    Abstract : Livsmedel av komjölk är mycket vanliga i Sverige. För att producera mjölken till produkterna behöver man mjölkkor som blir dräktiga och föder kalvar. READ MORE