Essays about: "nötkött"

Showing result 31 - 35 of 73 essays containing the word nötkött.

  1. 31. Optimal användning av köttrassemin i svenska mjölkkobesättningar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Author : Lowa Göransdotter; [2015]
    Keywords : köttraskorsning; köttrassemin; mjölkkor; nötkött; nötköttsproduktion; beef crossing; dairy cows; beef breeds; beef; beef production;

    Abstract : Inom den svenska mjölkbranschen är användandet av köttrassemin i mjölkkobesättningar ett hett diskussionsämne för tillfället. Mjölkpriset är lågt och det sänker priset på dräktiga kvigor. READ MORE

  2. 32. Den offentliga upphandlingens betydelse för enskilda nötköttsproducenter

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Jenny Granefelt; Simon Wancke; [2015]
    Keywords : offentlig upphandling; LOU; lagen om offentlig upphandling; producenter; politiker; kostchef; nötkött; engagemang; intervju; public procurement; cattle; breeders;

    Abstract : Arbetet syftar till att undersöka vad den offentliga upphandlingen har för betydelse för den enskilda nötköttsproducenten. För att besvara frågeställningen har det genomförts en kvalitativ intervjustudie med totalt sju stycken informanter från producent- och branschsektorn. Arbetet inleds med en litteraturgenomgång. READ MORE

  3. 33. Artificiell insemination i dikobesättningar

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Tove Johansson; [2014]
    Keywords : artificiell insemination; dikobesättningar; nötkreatur; genetiska fördelar; könssorterad sperma; ekonomi; artificial insemination; suckler beef herds; beef cattle; economy; genetic advantage; gender-selected semen;

    Abstract : Den vanligaste produktionsformen av nötkött sker i dikobesättningar, där kor och kvigor förväntas föda en kalv per år. I sådana besättningar är fertilitet hos djuren en viktig faktor, då förmågan att föda fram en kalv varje år påverkar inkomsten. READ MORE

  4. 34. Food traceability system for Swedish origin food items : an assessment of the application “våga fråga - få en bonde på köpet” from a farmer perspective

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Maria Fridholm; [2014]
    Keywords : Bonde På Köpet; brand; LRF; traceability; Swedish origin;

    Abstract : In June 2013 a debate concerning the consumers’ right to a label of origin on food packages was held in the Swedish parliament (www, Riksdagen, 2014). The debate was sparked by some food scandals where labelling was falsely used, claiming something that was not true – the horse-meat scandal, frozen strawberries infected by Hepatitis A, pork sold as beef, etc. READ MORE

  5. 35. Tillväxt hos nötkreatur på naturbetesmark

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Sofie Eriksson; [2014]
    Keywords : tillväxt; diko; ungnöt; nötkreatur; naturbetesmark; bete; nötköttsproduktion; nötkött ; Sverige; Norden;

    Abstract : För att upprätthålla nötköttsproduktionen i Sverige, då mjölkkoantalet historiskt sett har minskat, har mjölkraskalvarna över tiden ökat i slaktvikt och fler kalvar föds idag istället av dikor i självrekryterande köttproduktion. Lantbrukare som har betande djur på naturbetesmarker kan söka ekonomiska stöd som finns för att främja hävd av naturbetesmark. READ MORE