Essays about: "starch"
Showing result 21 - 25 of 200 essays containing the word starch.
-
21. Protoplast isolation and transformation in sweetpotato
University essay from Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)Abstract : Med målet att utvärdera en mindre restriktiv teknik för genmodifiering i sötpotatis (Ipomoea batatas), både gällande ekonomiska begränsningar såväl som det tid och energi bemödande som ett sådant projekt oundvikligen påbrår, har vi arbetat flitigt med att etablera optimerade parameters för protoplast isolation och fortsättningsvis också utforskat lovande protokoll för transformation och regeneration av dessa protoplaster, för att slutligen framställa nya genotyper. Således har en extensiv litteraturundersökning av tidigare publicerade protokoll, varav explantor från sötpotatis men också relaterade arter inom Solanales ordningen har diskuterats, utfärdades varefter datan analyserades via diverse avancerade statistiska modeller. READ MORE
-
22. Bedömning av kvävestatus i stärkelsepotatis : en jämförelse mellan olika metoder
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Kväve är ett viktigt näringsämne för växten eftersom det fyller många viktiga funktioner, bland annat som byggstenar till proteiner som ingår i fotosyntesen men också klorofyllmolekyler, DNA och RNA. Tillförseln av kväve är viktig att optimera i stärkelsepotatis (Solanum tuberosum) utifrån kvävepris, stärkelsehalt och skörd men också för aspekten att minska utlakning. READ MORE
-
23. Improving the understanding of heat transfer when boiling solid foods
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Determination of the fluid-to-particle heat transfer coefficient hfp is a fundamental problem in food engineering. Solutions to this problem help food technologists and cooks prepare foods with desired characteristics more efficiently in time and energy use. This study aims to determine the hfp-value in simmering and boiling solid foods. READ MORE
-
24. Ultrasound pre-treatment of wheat bran to improve arabinoxylan extraction
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : With increasing amounts of food waste and diet related diseases, the need to utilize our by-products of food for its health benefits and to limit the food waste has never been more prevalent. Wheat bran is a by-product from the wheat flour industry and contains a lot of dietary fibres which has a beneficial effect on human health. READ MORE
-
25. Effect of substrate types on fermentation of mixed cultures to produce volatile fatty acids
University essay from KTH/Industriell bioteknologiAbstract : Innovativa teknologier, produkter och processer krävs på grund av marknadens ökande behov av bioprodukter med låga koldioxidavtryck. Idén att producera flyktiga fettsyror via biologiska processer, främst genom anaerob fermentering med blandkulturer, har återupplivats på grund av den omfattande exploateringen av oljeresurser. READ MORE