Essays about: "Conventional Meat"

Showing result 1 - 5 of 39 essays containing the words Conventional Meat.

  1. 1. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Moa Lindell; [2023]
    Keywords : färskfoder; RMBD; BARF; högtrycksbehandling; HPP; livsmedelsbestrålning;

    Abstract : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. READ MORE

  2. 2. To What Extent EU Regulations and Consumer Behavior Have Affected the Expansion of Alternative Proteins: A Comparison of the Plant-Based and Cell-Based Meat Markets

    University essay from Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Author : Josefine Andersson; Kassidy Hannah; [2023]
    Keywords : European Union; Meat Substitutes; Alternative Meat; Plant-Based Meat; Cell-Based Meat; Conventional Meat; GM Food; Novel Food; Food Law; PBM; CBM;

    Abstract : Plant-based meat (PBM) fulfills the criteria set by the European Union regulations for the product to be sold in the EU and is currently a highly consumed conventional meat substitute in the region. Whereas, cell-based meat (CBM), as of July 2023, does not fulfill the criteria set by the EU regulations for the product to be legally sold in the EU. READ MORE

  3. 3. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Malin Hägg; [2023]
    Keywords : fettsyra; Warner-Bratzler shear force; M. longissimus dorsi;

    Abstract : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. READ MORE

  4. 4. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Hanna Lundberg; [2023]
    Keywords : lantbruk; nötköttsproduktion; livsmedelssystem; livsmedelssäkerhet; försäljningskanaler; krisberedskap;

    Abstract : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). READ MORE

  5. 5. The Marketing of Plant-Based Protein - The Beyond Meat Case: Making food alternatives appealing to multiple groups of consumers

    University essay from Göteborgs universitet/Graduate School

    Author : Avraam Esras; Johnny Tran; [2022-12-14]
    Keywords : Plant-based proteins; animal-based protein; marketing devices; store; retail; McDonald; packaging; social media; digital media; influencers; fast-food; convenient; alternative;

    Abstract : This paper aims to describe and discuss how marketing promotes plant-based proteins. Based on the frameworks of the marketing studies within green marketing and marketing devices (Callon et al., 2007; Cochoy, 2008; Peattie, 2001; Ottman et al. READ MORE